שיעור שימוש אינטרנט:
שיעור השימוש באינטרנט ביוון גדל בהתמדה בשנים האחרונות, כאשר יותר אנשים זוכים לגישה לאינטרנט באמצעות מכשירים ניידים. עם זאת, שיעור השימוש באינטרנט של יוון עדיין נמוך מהממוצע באיחוד האירופי שעומד על 73.4%. ייתכן שהדבר נובע בחלקו מהמאבקים הכלכליים של המדינה בעשור האחרון, שהשפיעו על הגישה לטכנולוגיה.
שימוש במדיה חברתית:
רשתות חברתיות הן פופולריות ביותר ביוון, כאשר פייסבוק ואינסטגרם הן הפלטפורמות המובילות. בנוסף לפלטפורמות הללו, היוונים משתמשים גם בטוויטר, לינקדאין ויוטיוב. המדיה החברתית הפכה לכלי חיוני עבור עסקים בשביל לקדם את המוצרים והשירותים שלהם.
מהירות האינטרנט:
מהירות האינטרנט הממוצעת של יוון נמוכה יותר ממדינות רבות אחרות באירופה, אך נעשו מאמצים לשפר אותה. בשנת 2020 הכריזה ממשלת יוון על תוכנית להשקיע מיליארד אירו בשדרוג התשתית הדיגיטלית של המדינה, כולל מהירויות אינטרנט. השקעה זו צפויה לשפר את התחרותיות והצמיחה הכלכלית של המדינה.
שימוש בטלפונים ניידים:
טלפונים ניידים פופולריים להפליא ביוון, עם אחוזי שימוש של יותר מ-120%. המשמעות היא שליוונים רבים יש יותר מטלפון נייד אחד, או שהם משתמשים במספר כרטיסי SIM. יוונים גם נוטים להעדיף תוכניות בתשלום מראש, כמו טוקמאן, על פני תוכנית בתשלום קבוע, כמו בישראל.
צנזורה באינטרנט:
ליוון אין מדיניות משמעותית של צנזורה באינטרנט, ולמדינה יש בדרך כלל אינטרנט חופשי ופתוח. עם זאת, היו מקרים של צנזורה ממשלתית בעבר, הקשורות במיוחד להפצת חדשות מזויפות וקריאות לאלימות.
אינטרנט וצמיחה כלכלית:
האינטרנט וטכנולוגיות תקשורת שונות מילאו תפקיד משמעותי בצמיחה הכלכלית של יוון בשנים האחרונות. הכלכלה הדיגיטלית יצרה הזדמנויות חדשות לעסקים וליזמים, וסייעה לקידום של תעשיות מסורתיות. בנוסף, המסחר המקוון הפך יותר ויותר פופולרי ביוון, כאשר יותר אנשים קונים באינטרנט סחורות ושירותים.
אינטרנט אלחוטי ציבורי:
אינטרנט אלחוטי ציבורי חינם זמין בחלקים רבים של יוון, כולל שדות תעופה, בתי קפה ומרכזי ערים. ממשלת יוון השיקה גם יוזמות לספק אינטרנט אלחוטי חינם בבתי ספר ציבוריים ובמרחבים ציבוריים אחרים, מה שיכול לעזור לגשר על הפער הדיגיטלי ולשפר את הגישה למידע ומשאבים.
חברות הסלולר:
חברות הסלולר תורמת משמעותית לכלכלת יוון, מעסיקות אלפי אנשים ומייצרות הכנסות של מיליארדי אירו בכל שנה. התעשייה כוללת מספר שחקנים מרכזיים, כמו OTE, Vodafone ו-Wind Hellas, המספקות מגוון שירותים כולל טלפונים ניידים וקווי, אינטרנט וטלוויזיה. התעשייה התמודדה עם אתגרים בשנים האחרונות, כולל תחרות אינטנסיבית ובעיות נוספות, אך יחד עם זאת ממשיכה למלא תפקיד חיוני בכלכלת יוון.